tisdag 6 september 2016

Svarta vinbär - smakar surt - men utklassar mer än 20 frukter bland andra gojibär

Svarta vinbär - finns i Flavon Kids -
utklassar 20 frukter bl a gojibär
Vinbär är nästan lika vanliga som jordgubbar i trädgårdarna. De är lättodlade. Buskarna blir stora och de kan tillsammans bilda en användbar häck. Det finns röd och vita vinbär som tillhör Ribes rubrum och Svarta vinbär som tillhör Ribes nigrum. Oavsett innehåller de mycket C-vitamin.

Vinbärsbuskar kräver både värme och luft. De blommar tidigt och gillar inte vårfrost. De doppar gärna sina rötter i mulljord och vattenhållande mark. De gillar dock inte sand och lera. Hästgödsel och kompost är de bästa näringsgödsel som finns för vinbärsbuskar. Man kontrollerar även marken - vinbärsbuskar växer inte i för sura jordar. Ph-värdet måste ligga över 6,5, som är lätt surt.

Vinbär kan ätas som de är eller saftas, syltas eller göras till gelé. Det finns olika sorters röda vinbär t ex Röda holländska eller Red Lake. Det finns olika sorters vita t ex Vita holländska eller Vita långklasiga. Det svarta vinbären finns också i olika sorter t ex Big Black, som ger stora bär och rik skörd eller Öjebyn, som är en kraftig växt som är motståndskraftig mot mjöldagg.

Läs mer om hur man sköter vinbärsbuskar på odla.nu.

Svarta vinbär och näring

Svarta vinbär hjälper till att bekämpa cancer, hjärtsjukdomar och Alzheimer's. De är mer näringsrika än gojibär och blåbär, som Gwyneth Paltrow och Madonna förespråkar.

Studier som genomförts av Dr Derek Stewart, från Skottska Sädesslag Forskningsinstitut (SCRI), har funnit att svarta vinbär innehåller större mängde vitaminer, mineraler och antioxidanter än 20 andra frukter som testades.

Om man äter svarta vinbär hjälper man till att förebygga och bekämpa cancer, Alzheimer's, hjärtsjukdomar och röda ögon, MRSA, diabetes m.m.

I studien tittade man på 20 frukter och mätte antioxidantnivåerna samt näringsvärdet. I de allra flesta fallen utklassade svarta vinbären dess rivaler. Källa: Telegraph.co.uk

Flavon Kids innehåller Svarta vinbär

Jag äter Svarta vinbär varje dag - i form av Flavon Kids. Det är en gelé som fått kvalitetspriser i samma grupper som Rolex och Mercedes. Flavon Kids är en burk med solmogna, näringsrika frukter och bär som koncentrerats. En burk motsvarar flavonoider som finns i ca 40 kg frukt och bär. En tsk ca 1,3 kg frukt och bär.

Flavon Kids - innehåller svarta vinbär som är bra mot cancer, Alzheimer's och röda ögon
Vill du veta mer om Flavon Kids? Kontakta mig på Facebook eller via mail, eller kommentera nedan.

https://www.facebook.com/pernilla.k.hammar
p_simonsson20@hotmail.com

Tyckte du om vad du läste? Vill du läsa mer?

Här är tips på fortsatt läsning:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar