tisdag 26 april 2016

Glyfosat i pastöriserad mjölk orsak till mjölkallergi och glutenintolerans?

GMO-mat eller EKO-mat?
Min son åt mjölk och smör.

Mjölkprodukter innehåller två sorters proteiner. Delvis är det vassle delvis är det kasein. Båda kan leda till mjölkallergi. Men varför?

I förra veckan åt min yngste son produkter med mjölk i. Resultatet blev en extrem reaktion med "förkylningssymptom". Om ingen visste att han var mjölkallergier skulle de ha trott att han hade en vanlig förkylning med feber.

Hans näsa blev täppt och snorig. Han fick feber. 39.6 som högst.

Tidigare när han fått i sig mjölk eller mjölkprodukter har han spytt upp det. Om det inte lyckats att få upp det direkt har det gått genom mag- och tarmkanalen vilket gjort att han blött i ändtarmen.

Han får alltid diarré samt att han hostar och blir röd i skinnet.

Vassle

Vassle är en produkt som ofta används av kroppsbyggare. Den används av industrin som ett mirakelmedel för att bygga upp muskler och ge protein.
Vassle är det som är kvar när man tillverkar ost.

Hawaii-studie

Dr Mercola berättar att man hade studerat 450 män från Hawaii, i ett område där man använder stora mängder insektsmedel på ananas under 1960-1980-talen. Under den här tiden fann man stora mängder insektsmedel i mjölken på Hawaii som ett resultat därav.

Man upptäckte i studien också ett starkt samband mellan heptaklor-innehåll och minskning av hjärnceller, speciellt hos de som drack mycket mjölk.

Bland de som drack mjölk hittade man heptaklor i 90% av fallen jämfört med 63% hos de som inte drack mjölk.

Bland de som drack mer än två koppar mjölk per dag under 60-talet hade 40% färre hjärnceller i SN-området i hjärnan vid deras död, än de som drack mindre mjölk. förminskad SN ser man ofta hos människor med Parkinson's sjukdom.

Heptaklor hittades i höga nivåer i mjölken under samma tidsperiod som man samlade in information.

Vad finns det mer i mjölken?

2011 genomförde spanska och Marockanska forskare ett test för att bestämma vilka olika mediciner som man kunde hitta i mjölk (ko, get och bröstmjölk).

Mediciner som används för att behandla sjukdomar hos människor och djur hittades.

Man hittade Florfenicol (antibiotika), Naturliga hormoner (Estrone), Niflumic Acid, Mefenamin Acid, Ketoprofen, Diclofenac, Phenylbutazone, Naproxen, Flunixin och Diclofenac (Som är anti-inflammatoriska mediciner). Man hittade även sexhormoner (17-beta-estradiol), steroidhormoner (17-alpha-ethinylestradiol) och anti-malariamediciner (pyrimethamine). Man fann även anti-fungal mediciner (triclosan).

Komjölk värst

Bland alla sorters mjölk man testade fann man att komjölk innehöll högst nivåer. Vissa av dessa mediciner och hormoner som räknats upp ovan gavs direkt till korna, medan andra mediciner kommit genom maten de åt eller från bondgården de levde på.

Upplysningen av resultatet gav upphov till förbud av kött från vissa bönder, men ingenting hände med mjölken.

Detta är märkvärdigt eftersom man i USA går efter att förbjuda Råmjölk, när där inte finns några som helst studier som visar på att de är farliga.

Glyfosfat

Glyfosfat är ett bekämpningsmedel som finns i pastöriserad mjölk. Därtill föder man kor med GMO-majs istället för deras naturliga föda, gräs. Majsfälten är för övrigt besprutade med Roundup, som innehåller glyphosfate, som också är den aktiva ingrediensen.

Vilka problem får man om man äter mat som innehåller glyfosfat?

Näringsbrister är det första man får då glyfosfat immobiliserar vissa näringsämnen och förändrar näringskompositionen i födan.
Läckande tarm, obalans i tarmfloran, inflammation, och glutenintolerans.
Svavelbrist, då glyfosfat förhindrar svaveltransport och metabolism.
Systemisk förgiftning.
Förstör biosyntesen av aminosyror (som inte produceras i kroppen utan måste intas med födan).

Nyhet APRIL:

EU-kommissionen föreslår att man förlänger användandet av glyfosfat som bekämpningsmedel. Läs mer om det här