söndag 29 november 2015

Att nå upplysning - hur gör man?För att gå samma väg som jag och förstå vem jag är så kan man titta tillbaka på vad jag har fokuserat på under mitt liv.

Hela min barndom och mina tonårsår har handlat om flera saker. 

1. Det första jag fokuserat på är att observera Universum och allt som finns. Jag beskriver mycket i mina dagböcker vad jag gör, vad andra gör, hur folk beter sig, vad jag känner, vad som händer, vad jag upplever och vad jag drömmer. Detta gör jag under många år. 
2. Det andra jag har fokuserat på är min identitet, dvs separation från Allah.
3. Det tredje jag fokuserat på är att ta reda på vad jag tycker om och inte tycker om i livet. Min dagböcker är fyllda med dessa. Vilka är människorna runtomkring mig, hur är de, vad gillar de och hur ska jag förhålla mig till dem?
4. Det fjärde jag fokuserat på är mina nattliga drömmar, analyserat dem, och försökt att förstå mig själv mer. 
5. Jag har fokuserat mycket på kärlek och vad detta är, samt relationer och äktenskap. 
6. Jag har fokuserat på tankar, känslor och beteenden och försökt förstå hur de hänger ihop. 

En insikt jag har idag som jag inte hade när jag var 18 är att känslor inte alls ska skrotas. Känslor ska man utforska och det kan man göra med en speciell metod som jag ofta använder mig av, s.k. Shadow work. 

7. Fokuserat på det materiella och hur det påverkar ens känslor och mentala tillstånd har jag också gjort. 
8. Har fokuserat på den österländska livssynen beblandad med den kristna tron. 
9. Mycket fokus har riktats åt det undermedvetna, för att lära känna mig själv bättre. Färger, bilder, tecken, teckningar, 

Ex. Jag tänker på en gris och en giraff. Den första är min kropp den andra min själ/mina tankar. Grisen lägger sig ner och är död lite då och då, medan giraffen lunkar på. Vid hinder/ambitionsmål väntar de båda på att den ska upplösas och när den gör det fortsätter de sin vandring på vägen. 
Nio månader senare tänker jag på en nyckelpiga som går på en trädgren och en vacker svan som simmar strax under. Nyckelpigan dvs min kropp har valt väl, att följa min kunskapsbank medan mina sinnestankar och min själ simmar vidare i känslorna.

(Just nu slog det mig att den svanen jag hade för min inre syn är samma svan som jag fick upp när jag slog på Teal Swan som just nu är den senaste guiden. Jag återkommer om min livsväg i nästa inlägg. Just nu har jag täckt min 19 första år)

To be continued...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar