onsdag 7 oktober 2015

Överlevnad och tillit till sig själv - vad ska man tro?Vilka överlever? De som håller ögonen öppna, som fortsätter att titta, som fortsätter tänka. 

I jakten på allergier är det viktigt att man skaffar sig tillit, då läkarkåren inte alltid har de rätt svaren. 

Att skaffa tillit till sig själv

Dina inre tankar är sanna, för dig, men om du vill komma tillrätta i livet måste du börja släppa taget på dina inre tvångsbilder och börja blicka utåt, för ibland ser vi inte trädet för skogen. 

Börja följa upp dina tankar, och då menar jag nya tankar. De brukar matcha den vägen du drömmer om att gå på. 

Det är också viktigt att lyssna på människor omkring oss. De har ett budskap till oss. Och vi har ofta ett budskap till de med. Vad de säger ska vi inte låta såra oss, utan vi ska ta det som gudomliga råd till oss för att vi ska komma närmare de mål vi har i livet, även om vi inte förstår hur "kritik" hänger ihop med målbilden - att leva ett friskt och vitalt liv. 

Du har oftast rätt i dina teoretiska kunskaper, men om allt inte går som du vill, och möter på hinder, så backa ett steg tillbaka, gör det lätt för dig, och återhämta dig. Det är inte läge att gå vidare förrän du känner att livet är underbart igen. Ta det lugnt. Allt sker fort när man mår bra. Hinder uppstår när man mår dåligt. Så släpp taget om din dröm, inte bara tankemässigt, utan också materiellt och beteendemässigt. Tillåt dig det. 

Människor känner energin bakom dina ord, om du är arg, eller ledsen eller glad och har självförtroende. Så tro inte att det bara är hur du talar, vilka ord du använder, skriftligt eller muntligt, det är mycket mer än så. Så se till att må bra medan du skriver eller pratar och tro att världen är en vänlig plats att bo på.

Inget är under ens värdighet

Oavsett om du är i skogen, har en allergi eller jobbar som vaktmästare tänk så här:

"Jag ska bli en stjärna på att sortera post" Om man inte kan (eller vill) sortera post, vad finns det då för bevis på att man kan göra någonting överhuvudtaget? Flitighet brukar belönas. Ge inte upp och klaga aldrig och berätta aldrig om dina behov, utan lita på att detta kommer rättas till. Ha tillit till Allah. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar