tisdag 5 maj 2015

Förändra i hemmet för tidiga fajr-böner och framgångsrik karriär (inchallah)Jag har ett stort problem. Jag vill inte vakna tidigt där jag bor.

Jag kom nyss tillbaka från mitt ökenhem, läs mer om det här. Där var det lätt att vakna på morgonen. Ingången var precis i mitten, vid livsvägs-ingången och den var starkt solbelyst, vilket uppmuntrade mig att vara utomhus. Det var nära till jord, sand och träd och det kändes att det var frihet. Direkt ändrades min vilja att vakna på morgonen och allting kändes lugnare.

Nu är jag tillbaka i storstaden och jag har inte den närheten till sol, natur och att kunna gå direkt ut i luften och friheten.

Så, vad skulle jag kunna göra för att hjälpa mig att återknyta mina känslor till den sortens känsla av natur och frihet som hjälper mig att vilja vakna tidigt på morgonen?

Hjälper det att ställa en stol full med omatchade strumpor vid ingången?
Hjälper det att ställa en IKEA-påse fylld med gamla skrivböcker och papper?
Hjälper det att hänga ytterjackor och väskor där?
Hjälper det att ha en säng där?
Hjälper det att ha en stor väska full med ännu mera papper där?
Hjälper det att ha ett kylskåp där?
Hjälper det att ha en stor hög med tvätt där?

Det verkar som den platsen, enligt Feng Shui, och som jag förknippar med Fajr-bönen och viljan att vakna tidigt är belamrat med en massa saker. Dessa saker tröttar ut mig. Vad skulle jag kunna göra åt det?

Den motsvarar karriär, livsväg och business.

För mig betyder business och karriär möten med människor.
Jag har redan vita väggar, vilket är positivt

Vad symboliserar all den här oredan?
Precis det - oreda och förvirring.

Jag har ingen klar bana och ett klart mål i sikte. Jag har en massa old stuff to take care of - emotional stuff I believe.
Sängen betyder att jag föredrar att sova än att vakna. Kylskåpet betyder att jag föredrar att äta än att vakna. Väskan och påsen med alla böcker och papper betyder att jag föredrar att skriva och analysera framför att vakna. Jag föredrar att vika tvätt än att vakna. Jag föredrar att inte ta tag i strumpor och börja reda ut mitt liv än att vakna.

Det var en väldigt massa jag föredrog framför att vakna.

Sant är att jag har oklar livsväg. Jag vet helt enkelt inte vad jag ska göra med mitt liv. Ska jag skriva? Ska jag studera? Ska jag jobba? Ska jag be?

Jag vill ha symboler som får mig att vakna, saker som gör mig pigg.

  • Mat är en sak. En matsal skulle nog kunna passa här tror jag eller en plats för mig att dricka min smoothie på. 
  • Solen av något slag. Viktigt att det är upplyst ordentligt.
  • Naturen - växter av alla dess slag och dessa behöver såklart tillgång till både jord och vatten.
  • Goda fräscha dofter - kanske blommor eller parfymer har sin plats här.
  • Att det är så tomt som möjligt, rent och fräscht
Jag får se till att ta bort saker som står här och börja reda ut hur jag ska få bukt med dessa problem. Jag ska ställa bordet där kylskåpet står nu och ta bort påsar och väskor där. Jag ska ta bort strumporna, och kasta bort dem. Jag måste skapa mig tid till att vakna, behålla lugnet och få motivation att börja be morgonbönen så tidigt som möjligt och sedan vara så pass pigg att jag vill jobba och tänka en längre period.