onsdag 15 april 2015

Starkt choklad- och nötsug när solen tittar framFör att få i oss alla enzymer, vitaminer och mineraler är det viktigt att välja den bästa maten.

Mangan -> Hasselnötter, pekannötter, valnötter, macadamia, mandel, cashew, pistaschnötter, pumpafrön, chiafrön, sesam- och linfrön, solrosfrön, spenat, grönkål (om du är sugen på kräftor, musslor eller ostron, fullkornsbröd, bönor, fisk, te - välj dessa alternativ istället)

Varför mangan?

Mangan behövs för kroppens enzymprocesser, näringsabsorption, läkning och skelettets utveckling. Suget kommer ofta när man varit ute i solskenet och D-vitaminet kommer in i huden och börjar jobba. Då krävs det extra mycket kalcium och till detta också då mangan - för skelettets utveckling.

Manganbrist är ovanlig och brukas märkas om man har svagt skelett, ont i käkarna (som man ofta får när man har glutenallergier) samt om man har svårt att få barn.

De hjälper kvinnor med mensvärk, och människor som har blodbrist, och gravida och gamla med ont i knän, De hjälper också de som har skallighet (som är ett tecken på manganbrist).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar