torsdag 2 april 2015

Fokusera på att inte göra någonting för välbefinnande och tillfredsställelseRåd att ge mig själv:


  • Var mer som en katt
  • En dröm som är levande - är livet
  • Hur betalar du för solljuset - var är fakturan, hur betalar du för kraften som finns i en tomat? Allah har sagt att vi regelbundet ska säga alhamdolillah för var vi är och för den plats vi är på. Alla har tillgång till sol och luft. Alla lever på en planet där det finns växter och vatten. Alla har tillgång till mat (även om några försöker att roffa åt sig och vägrar dela med dig). 
  • Kontrollera verkligheten och människor och saker omkring dig - de är ett resultat av dina tankar. Börja rena dig från gamla tankar dvs. börja rensa upp i ditt inre och i ditt yttre för att få plats med nya tankar och nytt. Hur beter sig människor omkring dig och hur mår de? De är en reflektion på ditt inre och ditt inre skvätter av sig på dem. Är de otåliga och irriterade är det med stor sannolikhet att du också är det. Vad som är hunden och katten, är egentligen inte intressant, för du kan kontrollera dig själv och dina tankar och gå därifrån om du inte vill vara bland irriterade människor. Låt inte deras humör spilla över på dig. 
  • Använder du dig av Allahs lagar, dvs bönens makt, dvs ber du om det du önskar? Allah säger, be, så ska du få. 
  • Att skriva är ett kraftfullt sätt att skapa på. Det är fokuserade tankar. 
  • Satsa på att inte göra någonting, när dina tankar är förbytta till lugn och du känner lätthet och tillfredsställelse är det dags att göra saker. Det enda du behöver tänka på är att se till att ditt spädbarn får mat och rena kläder och blöja, annars behöver du ingen mat, det räcker att fasta, ingenting behövs förutom det Allah ger dig, dvs maten finns i naturen så det är bara att ut och plocka om du är hungrig, inga pengar behövs. Hus behövs inte, men är bekvämt att ha. Den kan köpas, men behöver inte köpas om man bygger ett av lera ute på savannen. Ingenting är viktigt, det viktiga är dock bönen, att fokusera på bönen, att fokusera på Allah och Allahs namn och att fokusera.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar