tisdag 10 mars 2015

Varför är mina fötter alltid så kalla?Cyanosis utvecklas på grund av dålig cirkulation i kroppen, och är ofta ett resultat från underliggande medicinska tillstånd som hjärtproblem. I dessa fall blir fötter och andra yttre delar kalla och missfärgas eftersom kroppen sänder blod till de friska organen. Människor som har detta tillstånd har också ofta överskott av vätska i ben och fötter, minskad urin och mental förvirring. Dessa symtpom kan indikera akut hjärtproblem och kräver medicinsk utvärdering.

Att vara utsatt för kalla temperaturer och kallt vatten kan också orsaka cyanosis.

Kalla, lilaaktiga fötter som utsatts för kyla brukar vanligtvis ordnas upp på egen hand. Det är när tillståndet inte går över som man ska söka medicinsk behandling.

Om man har andningssvårigheter, bröstsmärtor, feber, mental förvirring eller hosta och slem ska man söka läkare.

Hjärtat

Hjärtat är vårt energicentrum. Kärlek, glädje, lycka och medkänsla kommer ut från den. Det är också där vi känner sorg, ledsamhet, ilska och lust - viktiga känslor för att förstå oss själva och vår plats i den här världen men där finns också ren, ovillkorlig kärlek.

När hjärtat är friskt känner man en stor kärlek för alla levande varelser, och personen besitter en otrolig intelligens. Den som har ett friskt hjärta är vänlig, omvårdande, förstår, är glad och kommunikativ. Man känner att livet är lätt och att man har underbara människor omkring sig.

Man accepterar de runtomkring en som de de är och dömer inte och kritiserar inte deras handlingar.
En person som har ett friskt hjärta är gärna ensam, och rusar inte in i nya relationer hela tiden.

Ett överpresterande hjärta

Om hjärtat inte fungerar som den ska, om man utsätter den för utmaningar (t ex prestation, stress, träning, negativitet, droger etc.) kommer man att tappa kontrollen och låta ens känslor styra; ledsamhet, ilska, sorg, orolighet, snålhet, lycka allt om vartannat. Man blir övermanipulativ och styr andra, överkritisk, självkritisk till sig själv och andra. Din kärlek är villkorlig.

Du kanske känner att du hela tiden ger, men aldrig får tillbaka, du förlåter alltid och städar upp efter andra känslomässigt eller fysiskt.

Du kommer att känna dig behövd och du kan inte släppa taget.

Om du fortsätter i den här takten kommer den till slut att bli underaktiv.

Om hjärtat är underaktiv kommer man att bli väldigt negativ i sättet att tänka. Om du har svårt för att hålla en positiv inställning till livet beror det på detta. Du kanske känner dig oälskad, ovärdig, ouppskattad, och detta kommer att synas omkring dig och du kommer att ha "bevis" som visar på att det är så. Med en sådan underaktiv hjärtfrekvens väljer man inte bra människor omkring en. Man har även svårt att låta folk komma in och håller sig på avstånd.

Fysiska besvär från hjärtat

Fysiska besvär i form av hjärtklappning, bröstsmärtor, dålig cirkulation, högt/lågt blodtryck eller hjärtattacker beror på ett obalanserat/sjukt hjärta.

Det finns många sätt att läka ett sådant hjärta. Ett sätt är att fasta och rena sig på det sättet. Ett annat sätt är att göra dhikr och doua med Allahs 99 namn. Ett tredje sätt är att sluta inta droger, alkohol, m.m. Ett fjärde sätt är att omge sig med ljud, färger, kärlek.

Allah har gjort oss till varelser som är fulla av kärlek.

Naturen är ett bra ställe att vara på för hjärtat liksom djupdykning i havet.

Mat rik på syre och aktiviteter som ökar syreupptagningen är bra för hjärtat. Kisel är även bra för hjärtat.

Kisel

Kisel är en mineral, liksom kalcium och Vitamin D, som kan hjälpa en att förbättra benstyrkan och minska risken för osteoporosis, enligt en artikel som publicerades i International Journal of Endocrinology, 2013. Plantbaserad föda innehåller mer kisel än djurbaserad föda, så vegetarianer har ofta ett högre kiselintag än köttätare.

Kosten

Mat som innehåller mycket kisel är röda vindruvor, russin, fullkornsbröd, brunt ris, gröna bönor och mineralvatten. Korn, havre, fullkornsvete, nötter, torkade frukter, bananer, rotfrukter, spenat, havsalger och ekologiskt kött. Röda linser innehåller också en del kisel.

För den med glutenallergi är det vist av en att avstå från de källorna, och väljer då frukt och grönsaker samt dricker tillräckliga mängder vatten.

Reflektion

Det är många muslimer som har lärt sig att inte följa sina passioner. Detta är riktigt, om man är på det stadiet att man har ett överpresterande hjärta - då ska man inte följa sina impulser, lustar och så vidare eftersom hjärtat är obalanserat. Men man tänker inte så som muslimer - man tänker att man ska ignorera sina känslor och följa islam utan att känna - vilket är fel. Känslorna är en indikation på var du är i livet och hur du mår och hur andra mår. Om man mår dåligt betyder det att någonting man gör eller har gjort eller valt är dåligt för en på något sätt. Det kan vara relationer, tänkesätt, tro, mat, dryck, ansvar, beslut. Det man måste göra är att begrunda ens beslut och se om man kan modifiera dem på något sätt. Kan man byta ut någonting man har, eller göra sig av med någon person eller saker? Kan man på något sätt hjälpa den personen som behöver hjälp på något sätt så att den inte påverkar dig negativt?

Känslor och passioner

Vi ska absolut inte ignorera våra känslor och vi ska inte heller följa våra känslor utan bara känna och reflektera över varför vi känner som vi gör och sedan försöka att rätta till det på något sätt.

Den enda anledningen till att är sjuk är att du inte följer ditt hjärta. Vad får dig att rodna och gör dina kinder röda? Det kanske är där du ska börja din resa mot hälsa, lycka och kärlek.

Val

Du har ett val. Du har alltid ett val. Men du väljer nästan alltid utifrån rädsla istället för av tro att allting kommer att gå bra oavsett hur du väljer. Rädslan brukar vara att man ska förlora det man redan har. Och de flesta av oss har så himla mycket. Vänner, saker, hus, vanor, hälsa, familj, husdjur, arbete.

Minimalism

Det är när vi släpper taget om allt detta som vi kan börja andas igen. Släppa ifrån oss ansvaret och ge det till någon annan. Varje sak i ens liv tar ens tid, energi och fokus. Varje sak och människa är din herre och du är dess slav. Ju mindre du har omkring dig, desto mindre energi behöver du lägga på att underhålla det. Därför finns minimalism. Minimalism är i klang med ett friskt hjärta.

Ansvar för samhället och mänskligheten

Jag har svårt att göra mig av med saker för att jag känner att jag har ett ansvar att dela med mig av allting jag har lärt mig och processen (och sparar allt för att inte glömma) så att jag en vacker dag kan skriva om det så att alla andra kan ta del av det jag har erfarit och undvika mina misstag. Därför har jag svårt att slänga en massa papper och saker, men jag tror att jag ska minska på en hel del som också handlar om att göra upp scheman.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar