onsdag 11 februari 2015

Svavel i råmjölk bra för kroppen och hjälper kroppen att renas och tar bort allergier


Vad är skillnaden på olika svavelföreningar?

Svavel hjälper kroppen att ta ut sådant som inte ska vara i kroppen. Den är som en polis som arresterar tjuvar och banditer i kroppen. Men det finns flera sorters svavelföreningar. Vad är skillnaden på dem och vilken är det vi ska försöka få i oss och vilken ska vi göra oss av med?

Svaveldioxid [SO2]/(E220) vs. Oorganisk svavel(hexa)fluorid

Tillsatsen E220, svaveldioxid

1. Vi börjar med svaveldioxiden som finns i vår mat.

Svaveldioxid, SO2, är en färglös gas som irriterar slemhinnorna och gör att man hostar. Den bildas när biologiskt material bryts ner och löser sig lätt i vatten. Vulkaner är största källan.

Då den kommer ut i luften blir den dock svaveltrioxid som sedan i sin tur med vatten bildar svavelsyra (H2SO4) som bidrar till försurning.

Svavelsyra används som konserveringsmedel i mat och i torkade aprikoser (den bleker och gulfärgar dem).

Den används för att tillverka svavelsyra, som i sin tur används som elektrolyt i blyackumulatorer, alltså vanliga stora och tunga bilbatterier. (Tänk "lyssna inte på radion när bilen står stilla för då tar batteriet slut").

Svavelsyra används även till att tillverka sprängämnen, gödsel och färgämnen samt vid tillverkning av papper.

Eftersom svavelsyra försurar vår miljö och våra kroppar är de en orsak till våra sjukdomar och belastade sjukhus.

SIV-regeln

Alla som har studerat lite kemi i skolan kommer säkerligen ihåg SIV-regeln. Svavel i Vatten. När man späder syran får man inte hälla vatten i syran utan tvärtom, man häller syran i vatten, för annars börjar det koka häftigt.

Mat och svaveldioxid

Svaveldioxid finns i torkad frukt som tillsats och ska undvikas så mycket som möjligt. Den finns tyvärr inte bara i det utan också i vin, teer, juicer, öl, cider, bakat, sirap, såser, godsaker, pulversoppor, förskalade potatisar och räkor.

Man ska se upp om man hittar potassium bisulfite, sodium metabisulfite, potassium metabisulftie, sodium sulfite, suflur dioxide och sodium bisulfite i innehållsförteckningen. Dessa tillsatser leder ofta till allergier.

2. Svavelhexafluorid SF6

Svavelhexafluorid eller kort och gott SF6, är en oorganisk, färglös, luktfri och obrännbar växthusgas. Det låter med andra ord otäckt redan nu. Den löser sig dåligt i vatten men är lösbar i opolära lösningsmedel.

Mer än 10,000 ton produceras varje år och används mest inom den elektroniska industrin och vid tillverkning av fönsterrutor och magnesium.

Svavelhexafluorid är en väldigt snabb gas och gör saker snabbare och användes vid partieklacceleratorexperimenten och högelektronmikroskop.

Inom medicin används den för att täppa till hål i form av gasbubblor men också som kontrast vid ultraljudbilder. Den injekteras i vener för att öka möjligheten att se dessa mikrobubblor på ultraljudet vid undersökning för tumörer.

Den används i många former t ex som gas i tennisbollar. 

Risker med svavelhexafluorid

Svavelhexafluorid är tyngre än luft och det är risk att den påverkar våra lungor och vår andning, men inget är säkerställt. (!!) Den påverkar vår röst och förändrar den, precis som andra gaser (tänk heliumballonger). 

Är det det enda? Det låter ju som en riskfri gas... 

Får söka vidare. 

Svavel i mat

Muslimer har lärt sig att inte gå in i moskén om de ätit lök eller vitlök, pga dess stinkande lukt som stör andra

Svavel finns i olika former i mat och i kroppen

Kroppen

Svavel finns i alla kroppsvävnader och spelar stor roll i kampen mot bakterier och gifter. Svavel hjälper kroppen att behålla sin form och struktur. 

Maten

Grönsaker är rika på svavel. Broccoli, blomkål, kål, grönkål, brysselkål, kinesisk kål och kålrabbi är goda källor på glukosinolater, som innehåller svavel, men som avger den distinkta doften och bittra smaken. Under tillagning, tuggande och matsmältning bryts glukosinaterna ner till indolater och isothiocyanater, som har stora anti-cancereffekter. 

Fisk, kyckling, kött, nötter och bönor innehåller också svavel men i andra former - cystein och methionin. Frågan är - har dessa också stora anti-cancereffekter? Som vi kan läsa längre ner så verkar det som dessa också är bra för oss: Naturligt cystein finns i broccoli, brysselkål, röda och gula paprikor, lök och vitlök men framför allt i råmjölk (som Allah rekommenderar i Koranen).

Vitlök, lök, purjolök - alla dessa innehåller svavel och anses bra för tarm, mage, lungor och strupe efter undersökningar på djur.

Ägg

Ägg innehåller både svavel och albumen.

[En sidofråga bara. Om djuren innehåller cystein och methionin och albumen måste de ju få det någonstans, men var?]

L-Cystein i maten från människohår och fjädrar

L-Cystein används i bröd för att göra degen mer hanterbar. Varifrån kommer L-Cystein? Jo, fjädrar och människohår. Detta brukar inte nämnas i innehållsförteckningen dock, men pizzadeg innehåller mer stor sannolikhet L-Cystein antingen från fjädrar eller vanligt människohår (svart hår innehåller mer än ljust hår).]

Råmjölk bra källa för cystein

Naturligt cystein finns i broccoli, brysselkål, röda och gula paprikor, lök och vitlök men framför allt i råmjölk (som Allah rekommenderar i Koranen).

Svavel finns i alla kroppsvävnader och spelar stor roll i kampen mot bakterier och gifter. Svavel hjälper kroppen att behålla sin form och struktur.

Varför är svavel viktigt? 

Det är motstridiga uppgifter jag får om svavel. Ibland verkar den bra. Ibland inte.

Dr Morse Nd vs Markus Rothkranz 

Om man ska döma hunden efter håren så verkar det som att Markus Rothkranz är den som ligger närmare sanningen.

Jag har hittills lärt mig att svavel inte är bra, så säger Dr Morse Nd, för det är svavel som kommer ut när man avgiftas men snarare är det nog som Markus Rothkranz påstår, att svavel används som reningsagent och behövs för att rena kroppen och kommer alltså ut med själva "avföringen" och "svettet".

Nu till MSM.

MSM - Metyl-Sulfonyl-Metan (Organiskt svavel)

Jag har länge hört talas om MSM på olika forum, men varit emot det, nu när jag satt mig in i det hela lite bättre så har jag ändrat åsikt.

Svavel är viktigt för kollagenet (tänk hudbristningar) och keratin som bygger upp brosk (knän), senor, hjärna, bindväv, muskler, skelett, hud, hår och naglar.

Organiskt svavel och metyl är ämnen som används för att producera aminosyror, dopamin, serotonin, endorfiner, enzymer och andra viktiga ämnen i kroppen.

Hälften av kroppens svavel återfinns i muskler, hud och skelett.

Svavel bygger upp aminosyrorna metionin, cystein, cystin och taurin och är en viktig komponent i kroppens kamp med att neutralisera toxiner.

Våra åkrar börjar utarmas på mineraler och naturgödsel (vår egen och djurens avföring) som är naturligt rik på svavel - vilket gjorde att alla mineraler gick runt i kretsloppet, och både människor och djur var friskare.

Svavel är kroppens åttonde mest förekommande ämne i vikt räknat.

Svavel gör blodet mer tunnflytande precis som paracetamol (hästurin), Vitamin E (nötter och oliver), Ingefära, Ginkgo Biloba, Vitlök och omega-3-fettsyror gör.

MSM förekommer i protein, men förstörs vid upphettning eller torkning.

Vanlig komjölk innehåller 6 mg MSM per liter, men detta förstörs vid pastöriseringen.

MSM i pulverform är raffinerad och tål upphettning, men var kommer det ifrån?

Svavel som tillskott - MSM

Tillverkning av MSM

MSM finns naturligt i mjölk och tomater, men mängderna är för små för att man ska vilja använda sig av dessa källor. Därför tar man dimetylsulfoxid (DMSO) och väteperoxid och skapar dimetylsulfit (MSM). Efter reaktionen renar man pulvret med hjälp av distillering och kristallisering.

Väteperoxid används inom industrin för att bleka tänder och papper. Väteperoxid bildas av flera enzym och är inblandad i många biologiska system. Intracellulärt kan väteperoxid vara skadligt, eftersom det kan sönderfalla till hydroxylradikaler, som kan skada DNA. Celler skyddar sig genom enzymet katalas som finns i vårt saliv. Då sönderfaller peroxid till syrgas och vatten.

(Inom bakteriologin används katalastest för att skilja mellan olika typer av bakterier. En droppen peroxidlösning droppas över en koloni av den bakterie man vill testa. Om bubblor bildas är reaktionen positiv. Katalaspositiva bakterier är t e x stafylokocker.)

DMSO - Dimetylsulfoxid - har den antiinflammatoriska egenskaper?

DMSO har extremt bra lösningsegenskaper och används därför som lösningsvätska.

Den användes på 80-talet som antiinflammatorisk medicin och som transportör av läkemedel genom huden och görs väl än idag av veterinärer. DMSO finns naturligt i grönsaker, frukt, spannmål och animaliska produkter.

Slitna knän och inflammationer tyder på att vi inte avgiftar oss och att vi inte har tillräckligt med organiska svavelrenande komponenter tillgängliga i kroppen.

Svavel minskar på allergier?

En studie visade att ett dagligt tillskott på 2,600 mg svavel under 30 dagar minskade pollenallergier och hösnuva. (Måste ta reda på mer hur svavel och histaminer hänger ihop).

Svavel minskar på proteinöverskott

Man har föreslagit att DMSO sulfat ska medverka vid behandlingen av amyloidosis, då kroppens organ är skadade av för mycket protein. Den har också blivit godkänd vid behandling för kronisk urinvägsinfektion, men forskningen är ännu begränsad.

Svavel är också viktigt för att minska på smärta och inflammation som tidigare nämnts.

Det finns många olika slags svavelföreningar. En av dem är svaveldioxid även kallad sulfit som finns i vin. En annan är magnesiumsulfat som används vid tillverkning av järn och stål.

B-vitaminer innehåller svavel

Svavel finns i B1-vitamin och biotin.

Mycket intressant fakta om svavel som mineral och tillskott går att läsa på Kurera.se.

Summa:

Svavel finns i organiska och oorganiska föreningar. En organisk förening finns i råmjölk, som anses ha anti-canceregenskaper. Huruvida MSM kan användas som tillskott är dock en vidare fråga som bör undersökas vidare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar