torsdag 11 december 2014

Kolesterol - finns det i växter och frukter?

Kolesterol behövs tydligen för att man ska kunna omvandla Vitamin D så att de till slut kan ta upp kalcium i kroppen enligt den här videon.

Då kommer jag till frågan, behöver vi kolesterol, var, i sådana fall får veganer och Raw foodister det ifrån?

Det är ganska konstigt att det inte pratas så mycket om det här fenomenet. De flesta verkar vilja sänka kolesterolet och kolesterol i frukt och grönsaker är som regel väldigt låg.

En diet som innehåller mycket kolesterol, mättat fett och transfett kan höja kolesterolet i blodet vilket ökar risken för hjärtsjukdomar, enligt the American Heart Association. Kött och mjölkprodukter innehåller höga mängder mättat fett, medan bakade och tillagad mat innehåller höga nivåer av transfetter.

Det finns dock olika sorters kolesterol, det goda och det dåliga. De brukar kallas för HDL och LDL.

För lite av HDL har kopplats ihop med Alzheimer's. HDL påverkar bildningen av beta-amyloidplack som man kan finna i hjärnan hos patienter med Alzheimers.

HDL skyddar kroppen mot skador och renar kroppen från plack i våra blodådror.

Här är en lista på det goda kolesterolet:

Oliver
Avokado
Sojabönor
Kokosnötter

Här en lista på det onda kolesterolet:

Pommes frites
Hamburgare
Pizza
Ägg

Så, att öka intaget av oliver, avokado, sojabönor och kokosnötter hjälper oss alltså att behålla vårt skelett intakt, skydda mot osteoporosis, laga tänderna, läka kroppen inifrån och stärka immunförsvaret.

/Amin