fredag 14 november 2014

Låt oss äta alla färgerna

Låt oss äta alla färgerna. 

Är du mest sugen på en semla eller på en färgrik sallad?
Vad föredrar du, gräddtårta med jordgubbar eller kött och potatis?

Vad du än föredrar kommer det att påverka dig på olika sätt. Ju fler färger du har i din mat, dvs ju fler frukt och grönsaker i olika färger du har, desto större chans att du får i dig alla enzymer, antioxidanter och flavonoider, för att inte tala om vitaminer, mineraler, aminosyror, glukos och omega-3.

Frukt och grönt är vad tänderna gillar


De olika färgerna beror på dess specifika natur. 

Moroten som exempel

Morotens färg kommer från färgämnet karotenoid. Karotenoidfärgerna varierar från ljust gult till starkt orange och djuprött, beroende på deras specifika struktur. Karotenmolekylerna har konjugerade dubbelbindningar, vilket innebär att varannan bindning mellan kolatomerna är enkel och varannan är dubbel vilket tillåter valenselektronerna att fritt färdas efter hela kedjans längd. 

Ju fler dubbelbindningar (dvs ju längre kedja), desto lägre delokaliserings- och excitationsenergi (på grund av att den kinetiska energin minskar). Detta medför att molekylen absorberar ljus med lägre energi, vilket motsvarar synligt ljus, och då främst blått ljus. 

Alltså, ju fler konjugerade dubbelbindningar desto rödare färg. 

Blått ljus vs rött ljus

Om det nu är så att frukt och grönsaker absorberar ljus, så borde det ju närmelsevis också vara så att vi äter ljus. Hur påverkar rött och grönt människor?

Synligt ljus varierar mellan 700 nm och 400 nm. 700 nm är rött ljus och 400 nm är blålila ljus. 

När vi sover är vi i ett tillstånd av deltavågor och thetavågor. EEG (Elektroencefalografi) är en metod för att registrera hjärnbarkens spontana elektriska aktivitet med hjälp av elektroder som klistras fast på skalpen i ett rutmönster som täcker enligt ett internationellt system (10-20 systemet) med referenspunkter i näsroten och i nackbenets förgreningspunkt. 

Det är neurofysiologer som kan tolka elektroencefalogrammet som biomedicinanalytikerna genomför. 

Eeg gamma.svgHögre än 40 Hz (gammavågor) associeras med högre mentala förmågor som problemlösning, rädsla och vakenhet. Dessa vågor är korta och trubbiga. Vibrationerna är aktiva och vilda.

13-39 Hz (betavågor) associeras med aktivt eller oroligt tänkande, aktiv koncentration och upprymdhet (där är jag nästan alltid). Dessa vågor är lite mindre frekventa och glesare.  Vibrationerna är starka och aktiva.
Eeg beta.svg
7–13 Hz (alfavågor). Vaken avkoppling, förstadiet till sömn, yrvaket tillstånd, REM-sömn och drömmande. Vågorna är långsammare och glesare. Vibrationerna lugnare. 

Eeg alpha.svg
4–7 Hz (thetavågorna) associeras med djup meditation och sömn. Vi behöver alltså inte sova för att komma dit utan vi kan be. Vibrationerna är mjuk och lugna. 
Eeg theta.svg
< 4 Hz (deltavågor) associeras med djup, drömlös sömn. (det är denna som associeras med läkning av kroppen)
Eeg delta.svgFrekvenser, våglängder och energi

För att räkna ut frekvensens motsvarighet till Hz behöver vi två kalkylatorer. Den första finner vi här och den andra finner vi här.

(λ)
Våglängden 400 nm = 0,4 mikrometer (blålila ljus) ger 
(f)
 frekvensen 749 481 GHz = (E) Energin 3,099 eV. Det motsvaras av ultraviolett ljus (UV-ljus)

Mat som är lila ger oss UV-ljus. 

700 nm (rött ljus) är synligt ljus. 

Nu kan vi lite mer det el- och dataingenjörer studerar. :-)

Kom ihåg!

Mega-Hertz = MHz = 106 Hz
Giga-Hertz = GHz = 109 Hz
Tera-Hertz = THz = 1012 Hz
Peta-Hertz = PHz = 1015 Hz

milli-meters = mm = 10-3 m
microns = μm = 10-6 m
nano-meters = nm = 10-9 m 

Men tillbaka till våra färger!

Om vi nu äter blå vindruvor, vad motsvarar det då frekvensmässigt?

Om vi tänker så här:
Det vi äter har hög energi. Energin ligger på 749481 GHz medan våra hjärnor har en mycket lägre frekvens, närmare bestämt mellan 4-40 Hz. 

Kan det vara så att frekvensen i vår mat sönderdelas i våra kroppar så att det sedan används som näring (ljus/energi) i våra kroppar och i våra hjärnor? Det skulle ju vara logiskt då maten (kolhydraterna) spjälkas sönder till glukos och fruktos som sedan tas upp av kroppen. Glukos och fruktos är ju mycket mindre än kolhydraterna. 

Detta fick mig att tänka på kcal. Vad är egentligen en kcal?

Det sägs att vi kan vara utan mat i minst tre månader, utan problem, bara vi får i oss vatten. Om det är så att vi faktiskt har ett överskott av energi i kroppen så skulle det i princip vara så att vi inte behöver inta energi vareviga dag. Varför behöver vi då så många olika färger och livsmedel om vi redan har energi?

Det måste väl vara så att energin är lagrad på olika ställen i olika paket i våra kroppar. Järn och kalcium förvaras ju på olika ställen och är olika energifyllda. Det får mig att undra om fett. Vilken slags energi är det?

Men tillbaka till kcal. 

Det sägs att vi behöver 2000 kcal varje dag för att fungera, vilket jag inte längre tror på. Sanningen att säga kommer vetenskapen allt närmare fakta att ju mindre energi vi intar, desto längre lever vi - i princip. 

Summa summarum är att energi kan uttryckas på många olika sätt. Genom nm, kcal/mol, kJ/mol, cm, kHz. Allt är energi. Allting. 

Låt oss reflektera ett tag över det. Ljud och ljus 

En Hertz är en frekvensenhet som definieras som en reciprok sekund, s^-1. 60 gånger per sekund kan vi kalla för 60 Hz = 60 s^-1. 

Mänsklig hörsel har ett frekvensområde från ett par hundra Hz upp till cirka 20 000 Hz (20 kHz). 

Vi skulle alltså med vår hörsel (om den var riktigt vass) kunna höra våra plantor - men tyvärr har vi inte öron för det. Frekvensområdet ligger mellan (Ja, vad var det?) 749 481 GHz. Wow! Tänk om han kunde höra så högt. Men tyvärr det kan man inte. Bara för att fräscha upp Hz-kunskaperna lite. 

Hz och örat 

Vi kan höra allt mellan 20 Hz upp till 20 000 Hz (20 kHz).

Nu kommer vi till ytterligare ett fenomen. Vi nämnde nyss att energi kan mätas i Hz som också är vibrationer, frekvenser. När vi pratar om ljud kommer vi även in på tryck som mäts i Pascal. Därtill måste vi lära oss om dB (decibel) och ljudtrycksnivå. 


Ljudstege


Men nu kommer det krångliga. 

Vågor (vibrationer, energi) fångas upp av ytterörat (öronmusslan) och den yttre hörselgången och leds in mot trumhinnan, som sätts i vibration. Rörelsen överförs till innerörat med hjälp av de tre hörselbenen hammaren, städet och stigbygeln till det ovala fönstret (som sitter i ena ändan på hörselsnäckan). Hörselsnäckan består av en snäckformad tunnel, delad i två kanaler av ett par membran på vilket sinneshåren sitter (dessa är döda på mitt vänstra örat, vilket sänker min hörsel, dvs jag blir hörselskadad). Hörselsnäckan avslutas med runda fönstret, som liksom ovala fönstret är ett elastiskt membran. När vätskan i hörselsnäckan via ovala fönstret sätts i svängning uppstår vågmönster i vätskan som deformerar en av de två kanalerna (basilarmembranet) som sitter i den snäckformade tunneln. Deformationen, som ger information om den inkommande signalens frekvens och amplitud, registreras av Cortiska organen och signalen skickas vidare till hörselcentrum i hjärnan via hörselnerven. 

Nu till dB, Pascal och Hz.

Genom örats konstruktion kan vi känna/höra mellan 3000 och 4000 Hz. Hörtröskeln (nedre gränsen för hörbarhet) ligger vid ett ljudtryck på ca 0,00002 N/m2 (20 mikropascal). Vid låga frekvenser krävs åtskilliga högre ljudtryck för att vi ska uppmärksamma dem. 

Är det så vi kan höra metaller med metalldetektorer? Är det så att förstärker trycket (vad det nu betyder) och använder oss av en högtalare (som omvandlar små ljud till stora ljud) för att kunna höra metallen?

Tja, om detta vet jag inte. Men tryck är tydligen viktigt. Hur tryck och vibrationer hör ihop har jag inte riktigt greppat än. Tyvärr. 

Kan vi höra ljus?

Vi kan ju inte se ljus (våra stavar i ögonen räcker inte till för allt ljus som finns, allt från röntgenljus till UV-strålning och änglar). Skulle man rent teoretiskt kunna höra ljus?

Ja, med maskiner kan vi det. Det brukar vi se när metalldetektorer söker efter metall. När den stöter på metall börjar det spraka till i sändaren/mottagaren. 
Vilken frekvens stöter metall ut?

Ingen aning, men det vore intressant att veta. 

Däremot kan hundar höra saker vi inte kan höra. Vilket frekvensområde kan hundar höra?


För att göra allt det här vetenskapliga mystiskt tänkte jag lägga till det här. Det är en video som sägs reparera DNA. Om  ni googlar på youtube om 528 Hz DNA reparation kommer ni att få information om hur energi och vibrationer på något mystiskt (och kanske lite skrämmande) sätt reparerar kroppen. Hur det går till - allahu alem. Men ska vi stänga dörrarna för allt som vi inte kan förklara? 

När jag sätter på den börjar jag få ont i pannan och ögonbrynen. Värken går över till njurarna och magsäcken/levern. Den går vidare och det känns som någon nyper tag i hjärtat på mig. Sedan vidare till mina äggstockar. Kan det vara så att den aktiverar och renar?

Kan det vara så att det inte bara är fasta som renar kroppen och läker den? Kan det vara så att healing och bön kan läka kroppar? Bönen i islam är en sköld. När man läser Koranen lyser Nur (ljus/energi). När man ber får man ljus (nur i ansiktet).

Bönen

Bönen är ett mäktigt vapen. Med bönen kan vi förändra. Ord är energi. Ord är vibrationer. Ord förändrar. Ord kan skada. 

Alla som känner till Masaru Emoto och hans iskristaller som manifesterats utifrån avsikter (tankar) vet att ord påverkar omgivningen. 

Bön kan rena vatten.

En dag när Masaru Emoto var vid ett vatten (en sjö?) för att mäta dess föroreningar och sedan studera dess kristaller skedde det strax efteråt en jordbävning. När jordbävningen var över gick han och tog ett prov till. Han såg då att vattnet hade renats från föroreningarna. 

Detta bör vi ha i åtanke när vi klagar över jordbävningar och tsunamis. 

Muslimerna har också varnats om jordbävningar. En dag när Omar var med om en liten jordbävning sade han att orsaken var människornas synder (vilka det nu var). Miljöförstöring är en synd. Islam säger att vi ska hålla naturen ren. Vi ska hålla hjärtat, tankar och allting rent. 

Annars kommer effekten. Dvs. vi blir sjuka, eller jordbävningar. Sjukdomen är egentligen reningsverket. Tacka Allah för det. Subhanallah. 

Jordbävningar är också ett reningssytem, för att återställa balansen på jorden och rena den. 

Det är inget mysterium att det är jordbävningar där det är förorenat. Haven är försurade, sjöarna och skogar och berg. Inte konstigt med alla jordbävningar. 

Med ljud, bön och nur (som är energi) kan man alltså förändra materia (som är energi). 

Läs gärna mer om frekvensterapi här

Men tillbaka till ursprunget. 

Låt oss äta alla färgerna. 

Men allra viktigast. Låt oss fasta, be och rena oss och naturen. 

/Amin.