måndag 3 november 2014

Jack the Ripper - inte ond utan anledning

Allah har sagt till oss att rena oss på alla sätt och vis. Det viktigaste är maten. Den måste vara ren. Sedan kroppen. Vi ska duscha minst en gång i veckan och vi ska tvätta oss om ansikte, händer och fötter varje gång vi ber. Behåller vi woudho, dvs håller vi oss rena, blir vi belönade - i detta livet och i nästa. Det är lätt idag att förstå hur vi kan bli belönade - vi blir belönade med ren kropp, fri från bakterier och skyddar oss mot infektioner. Detta visste Muhammad 1100 år innan man på 1800-talet i väst upptäckte att man borde tvätta händerna mellan man opererar och förlöser gravida.

Vi ska hålla oss rena. Vi ska också hålla vår familj, vårt hus och vårt samhälle rent. Tyvärr tillämpar inte muslimer det i muslimska länder längre. Sopor ligger på gatorna och alla tänker att sopgubben tar ju ändå upp det så varför ska jag låta bli. Helt upp och ned-tänk. Som tur är har vi förebilder. Vi har folk som tänker. Vi har exempel.

Muslimer är inte längre renast - eftersom de inte tar hand om sig själva och miljön runtomkring sig. Även om den personliga hygienen är ren, är inte alltid hemmen det och inte heller samhället. Muslimer röker och hostar på nätterna.

När de äter under Ramadan gör de det på fel sätt. De smäller i sig frukt, juicer, lagad mat, friterat, soppa m.m. Istället för att hålla kalorierna nere under Ramadan, så att kroppen faktiskt kan rena sig snabbare och effektivare, speedar de upp det och många går i stället upp i vikt.

Visst Ramadan är en familjetid, då alla umgås och äter tillsammans. Fastan i Ramadan är dock mycket mer än så.

Den fastan är visserligen ok, men om man fastar så som profeten Muhammad gjorde kan man närma sig hans doft (musk) och man närmar sig profeten Josefs skönhet (han fastade varannan dag och är den vackraste i världen)

I Islam pratar man om renhet och att den är för folk som renar sig. Vissa stöter sig på det uttrycket eftersom det indikerar att alla som inte är muslimer är smutsiga, vilket inte är sant. Det var sant en gång i tiden då man faktiskt inte varken badade eller duschade överhuvudtaget, mer än ett fåtal gånger. Detta gällde hela västvärlden.

För muslimerna var duschandet och tvättande del av religionen. Den som följde religionen höll sig också ren och fick därmed också en mängd fördelar som nämnts ovan. Man visste inte varför man skulle tvätta sig med vatten, duscha och bada, men man gjorde det. Man litade på att det som Muhammad sa var sant. Idag är det skämmigt att vara smutsig, vilket det inte var förr i tiden.

Vi ska sätta vår lit till den som skapat oss, eftersom det är det bästa för oss.

Vad har allt det här med Jack Uppskäraren att göra?

Allah har sagt åt oss i Koranen att vi ska äta allt som är bra för oss, dadlar, fikon, oliver. Vi ska inte processa dem, tillsätta vitaminer och kemikalier. Vi ska äta dem naturligt. Då förblir vi naturliga. 

Vi ska avhålla oss från alkohol, vi ska avhålla oss från allt skadligt. Allt skadligt betyder fysiskt skadligt, men också känslomässigt och mentalt skadligt samt psykiskt skadligt. 


Narcissister tror bra om sig själva. De tänker mest på sig själva och delar helst inte med sig. De är egoistiska och saknar brist på empati. De kan inte sätta sig in i andra människors situationer och delar därför inte med sig av det de har. Psykopater söker ständigt efter spänning. De struntar i hur andra mår, är själviska. De avskärmar sig och visar känslokyla. De är inte varma och förstående utan flyr hellre än rannsakar sig själva. De är ytterst charmiga och ofta vackra. De ångrar sig inte och kräver man ett förlåt kommer det aldrig. De kan vilja gifta sig en dag, för att nästa flytta ihop och tredje dagen åka ut på singeläventyr. Man vet aldrig var man har dem. 

Varför är man på detta vis?

Ledare och chefer besitter ofta dessa egenskaper. De bryr sig inte om helheten utan suktar efter annat, t ex makt, pengar, ära. Därför kan de försätta miljontals människor med lögn, bara för att få sålt en produkt, läkemedel eller mat. 

De bryr sig inte om lagar och regler, tar gärna utan att fråga om lov. De är ofta kriminella på ett eller annat sätt, samtidigt som de hittar ursäkter för deras beteende. De anser sig ha rätt att bete sig som de gör. 

Man kan se om man har ledaregenskaper med ett test - HDS-testet. Man kollar om an har borderline (lynnig och socialt inkonsistent), paranoia (skeptisk och misstänksam), fobisk (negativ till förändringar), schizoid (tillbakadragen och förstår inte andra), passivt aggressiv (man ignorerar andras krav och önskemål och är "fri" dvs självgående), narcisstisk (tål inte kritik och tycker att man duger som man är), antisocial (tycker om att ta risker och testa gränser) histrionisk personlighetsstörning (dramatisk, vill bli uppmärksammad), schizotyp störning (visar ovanligt tänkande, kreativ), tvångssyndrom (mycket noggrann och kritisk), osjälvständig personlighetsstörning (vill vara till lags, beroende av andras uppskattning). /Harm et al. (2011)

7-siffriga löner och tre psykologiska beteenden

För att bli riktigt rik krävs det att man är narcissistisk, psykopatisk och cynisk/manipulativ. Detta innebär att muslimer sällan blir rika, även om några är det och det är bättre att vara rik än fattig. En rik muslim är också en generös muslim. 

Muslimer påbjuds att vara ödmjuk och inte tro att man är någon speciell; man var en droppe vatten och kommer bli till jord igen. Muslimer ska tänka på sig själva i bönen och be för sig själv, men bönens gensvar blir ännu starkare om hen tänker på andra och ber för dem, då svarar änglarna - och för dig med, dvs om man ber för att andra ska få välgång så får man det själv med. Allah har ordnat det så. Muslimer ska tänka på andras välmående. Man ska ge så mycket man kan men inte heller mer än man förmår klara av. Detta lär Koranen ut tillsammans med hadither. Man ska plocka upp stenar från vägen så att ingen skadar sig och hjälpa grannar och människor så mycket som man kan, med leenden, vänligheter, respekt, pengar, mat, kunskap, information m.m. 

En muslim får i Koranen lära sig empati. Det finns mängder med historier i Koranen som berättar om hur vi ska bete oss i olika situationer och historier om Josef, Adam, Moses, Jesus. Allt för att vi ska förstå. Allah har sagt att vi ska tänka och använda vårt förnuft, men Allah nämner hjärtat ett antal gånger i Koranen. Allah har sagt att vi inte ska vara narcissister och inte ens lyssna på dem (om de inte ändrar sig såklart, vilket psykologer redan konstaterat händer sällan eller aldrig hos narcissister och psykopater - de kan inte ångra sig).

18:28] وَاصْبِرْ نَفْسَكَ مَعَ الَّذِينَ يَدْعُونَ رَبَّهُم بِالْغَدَاةِ وَالْعَشِيِّ يُرِيدُونَ وَجْهَهُ وَلَا تَعْدُ عَيْنَاكَ عَنْهُمْ تُرِيدُ زِينَةَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَلَا تُطِعْ مَنْ أَغْفَلْنَا قَلْبَهُ عَن ذِكْرِنَا وَاتَّبَعَ هَوَاهُ وَكَانَ أَمْرُهُ فُرُطًا

[18:28] Och ha tålamod med dem som morgon och afton anropar sin Herre och söker Hans välbehag och vänd dig inte ifrån dem för att i stället vila ögonen på denna världens pomp och ståt. Och lyssna inte till den vars hjärta Vi har låtit förbli [kallt och] likgiltigt inför tanken på Oss och som [bara] frågar efter det som behagar honom själv. För honom är allt hopp [om räddning] ute.

Jack the Ripper och "renhet"

Det är inte av en slump som människor blir som de blir. Det finns alltid en orsak. Narcissister, psykopater och cyniker är inte det av en slump. Det finns en anledning:

Tallkottkörteln, förkalkning och muslimsk fasta

Tallkottkörteln är sätet för vår fantasi och kapacitet för bilder och alla visioner. Den håller på att bli förkalkad av maten vi äter men också från fluor (se tidigare artikel) och aluminium. Den fungerar alltså inte lika effektiv som den borde göra. Som ett resultat förlorar människor förmåga till att tänka bortom oss själva och det leder både till minskad kreativitet och problemlösningsförmåga som är en nyckelingrediens för sympati och empati. Psykopater har ofta en väldigt förkalkad tallkottkörtel. Detta kan dock hävas, men bara på ett sätt: följa islam och/eller avgiftning genom fasta. Därtill krävs också förstås social träning genom berättelser, sagor och historier i samband med detoxen. 

Triidothyroine (T3, ett tyroidhormon) förhöjt hos kriminella

I islam pratar man om synder och syndiga. Motsatsen till synd skulle kunna vara ofarlig, hälsosam, ärlig och väluppfostrad med god karaktär. Att vara syndig är att vara kriminell på ett sätt. En kriminell tar pengar från andra - dvs syndar. En kriminell mördar och förstör - dvs syndar. Detta tycks vara uppenbart och självklart - idag, men förr i tiden, var det normalt att döda, hämnas och förstöra - det var allmänt accepterat i Sverige. 

En muslim får inte synda, dvs ta pengar från andra, mörda, förstöra. 

En muslim får inte heller synda genom att dricka alkohol. Det är alltså kriminellt att dricka alkohol. Dess effekter är förstörande för både hälsan och samhället men i synnerhet familjen. Man får skrumplever, dåligt omdöme och dålig karaktär, som i sin tur påverkar människorna runtomkring på ett eller annat sätt. 

Det är också syndigt att inte tvätta sig varje dag. Det är kriminellt att lukta illa. Det stör andra i och med lukt och det är en grofaktor för sjukdomar, infektioner och ett anti-socialt liv. Man kan lätt smitta andra om man inte tvättar händerna och rör vid andra. 

Det är kriminellt att inte fasta en gång per år under en hel månad. Om man låter bli kommer man att skada sig själv först och främst och Allah har sagt att vi inte får skada oss själva. Vi ska rena oss på alla sätt och vis, dvs hålla oss friska i själ och kropp, mentalt, känslomässigt och fysiskt och det är kriminellt att låta bli att inte göra det. 

Fastan är avgörande. Genom fastan renar vi och läker våra kroppar. Inga mediciner renar och läker, de kan bara minska på smärtan under tiden, t ex paracetamol, som för övrigt gavs under profetens tid. Paracetamol utvinns ur hästurin, vilket profeten Muhammad sws visste om och rekommenderade därför hästurin till ett par människor som hade värk. 

Vi ska alltså fasta. Vi ska lita på att det Allah säger i Koranen är sant. Även om vi ser allt som rituella handlingar är de mer än sådana. Vi förstår inte allt som sker i Koranen och varför vi gör saker och ting, inte förrän generationer senare. Men precis som med tvättandet förstod även icke-muslimer till slut fördelen med att hålla sig riktigt ren. 

Vi har mycket att lära från Koranen och håller vi bara oss till de "rituella handlingarna" så kommer vi att vinna mycket på det och kanske slippa cyniska chefer, ledare och mördare i världen. 


När vi pratar om förhöjda världen hos tyroiden hos kriminella undrar jag varifrån och varför den är förhöjd. Den är förhöjd därför att hypofysen tillverkar mer när det är obalans av TSH och T3 och T4 i blodet. 

Jag har skrivit om detta tidigare. 

Läs också mer om den komplicerade tillverkningen av trijodtyronin

Summa summarum är att hormonerna i våra kroppar beror på proteiner, aminosyror, enzymer och toxiner samt vitaminer och mineralbalansen i kroppen. Om den är snedvriden sker många psykiska obalanser och sjukdomar i hjärnan och fysiska obalanser och sjukdomar samt de medföljande känslomässiga obalanserna och sjukdomarna. 

Vi måste hålla oss balanserade och detta görs genom att äta rätt mat, fasta och lära sig hur man ska bete sig. Beteenden påverkar oss psykiskt, fysiskt och känslomässigt, men mer om detta en annan gång. Vi har allt i våra hadither och i Koranen, hur vi ska bete oss, vad vi ska äta, hur vi ska leva för att få ett välfungerande sinne, kropp, familj och samhälle och slippa fler Jack the Ripper och George Bush-människor. 

Mer att läsa om vem som styr vår värld kan du få här.

Hur våra hormoner t ex våra binjurar och kortisol (som tillverkas av vår mat) påverkar oss negativt (psykopater) eller positivt (t ex renar/läker våra kroppar) kan man läsa om mer här.

En intressant fråga är vem är egentligen psykiskt störd? Skulle vi behöva fördjupa det begreppet och införliva många mer "normala" människor?

Vad i samhället ska kriminaliseras och vad ska inte straffas offentligt, dvs vad måste vi stå ut med och tolerera hos de som inte är muslimer? 

Ska vi t ex kriminalisera ränta? Ja, det borde vi, fast det gör vi inte.
Ska vi t ex kriminalisera magi? Ja, det borde vi, fast det gör vi inte.
Ska vi kriminalisera mord? Ja, absolut. 
Ska vi kriminalisera att inte be? Nej, det finns ingen tvång för de som inte är muslimer
Ska vi kriminalisera handlingen att inte ge välgörenhet? Nej, fast det borde vi.
Ska vi kriminalisera att bryta fastan utan giltig anledning? Nej, fast det borde vi. 
Ska vi kriminalisera förtal och baktaleri? Ja, absolut och det gör man redan i Sverige. 
Ska man kriminalisera människor som är arroganta? Ja, det borde vi men det görs inte i Sverige - än. Det är egentligen lika kriminellt som mord. Vi ska inte se ner på andra, eller trycka ner varandra. Det kallas för mobbing. 
Ska vi kriminalisera alla som bryter sina band med sina föräldrar och sin familj? 
Ska vi kriminalisera falskt vittnesbörd? Ja, det görs redan idag. 
Ska vi kriminalisera stöld? Ja, det görs redan idag. 
Ska vi kriminalisera alkohol? Ja, det borde man gjort för länge sedan, fast redan beroende vill inte detta. 
Ska vi kriminalisera förtryck? Ja.
Ska vi kriminalisera självmord? Ja, fast hur ska man straffa sådant?
Ska vi kriminalisera lögn? Ja, fast hur lätt är det?!
Ska vi kriminalisera mutor? Ja, det görs redan i Sverige

Allt detta och mera borde ses över en gång till. 
Att inte fasta är lika kriminellt som att mörda. Hade Jack the Ripper fastat regelbundet och ätit bra mat och läst Koranen eller Evangeliet eller Torah och tillämpat dess regler och tagit till sig dess vägledning, så hade vi kanske fått en frisk Jack the Ripper, som odlar blommor istället.