tisdag 11 november 2014

7 sätt att förstå meningen med livet

Meningen med livet är att lära känna Gud - och det gör man genom att göra det som Allah har sagt att vi ska göra och det har han gjort genom profeter och detta är nedskrivet.

Det finns många sätt att lära känna Gud på.

1. Lära sig mer om vetenskap och allt vi kan forska om
2. Be
3. Fasta
4. Lära sig 99 attribut och sedan implementera dem
5. Läsa Koranen
6. Lära känna människor som redan känner Gud
7. Börja meditera och fundera över livet

Allt annat runtomkring är distraktioner. Allt från att söka efter föda (handla) till att arbeta (för att skörda) och reproducera.

Livet är en cirkus. Vem är du?

Kommer du ihåg hur du kände när du var liten? När du skulle sova och du frågar din mamma vad som händer om det kommer en eld. Du var åtta år och ville veta. Du förstod inte så mycket, bara att livet skulle ta slut en dag och ibland på ett hemskt sätt. Din mamma svarade inte, utan sa, det ordnar sig. Inte vad du behövde höra och oron försvann aldrig, men trycktes ned genom distraktioner. Fritid, Nintendo, skola, mat. Mat var en av de bästa sätten att få tankarna skingrade kring de större värdena i livet.

Citat var ett av sätten att försöka få någon slags vägledning i livet. Böcker var ett annat sätt. Filmer ett tredje. Andras erfarenheter blev livsvisdom att leva eller strunta i. Det har hjälpt mig i livet många gånger.

Ofta hörde jag av äldre att det enda viktiga var barnen. Arbetet var aldrig viktigt. Karriären aldrig så viktig som familjen och att det enda som räknades var ens barn och barnbarn.

Så därför satsade jag på det livet - för det är det som räknas i slutändan.

Fast ändå inte. Det gör det inte. Inte enligt Gud.

För Gud är det enda viktiga att lära känna Gud och i och med detta leva livet - göra misstag, ångra sig och lära sig av dem. Och ännu bättre - att lära sig lyssna och ta andras erfarenheter och visdom och leva det bästa, fulländade liv man kan leva - i guds namn.

Amin

Vill du läsa mer? Här finns fler artiklar