måndag 13 oktober 2014

Blir aldrig mätt!

Kanske är det så att du inte vet vad som är fel med din kropp. Att du aldrig blir mätt hur mycket du än äter och bara blir skickad runt av läkare. Kanske är du ofta sjuk och blir det om och om igen. Kanske har du gått ner i vikt och ändå äter du mängder av mat.Kanske är du vegan och tror du äter hälsosamt. Kanske har du tagit sköldkörtelprov flera gånger och ändå inte fått något svar.

Svaret är att du kanske äter fel veganmat.

Kroppen kommer att förbli hungrig så länge som den inte får i sig tillräckligt med näringsämnen. Eftersom den mesta maten är näringsfattig (även om forskare säger att den är näringsrik t ex pasta, kyckling och kikärtor) så är sanningen den att de bara är ett substitut för den mer näringsrika frukten.

Men sockret då?

Var inte rädd för det. När socker bakas in i fibrer så utsöndras de långsamt och behagligt i kroppen och därför får man inga känningar som man får när man äter socker eller pizza.

Tillagad veganmat är väl nyttigt?

Nej, inte mer än annan mat. När maten upphettas förstörs den och kroppen reagerar på lagad mat som på förkylningsvirus. Den börjar ansätta och mobilisera hela immunförsvaret för att ta hand om åbäket som precis kommit in. Lagad mat är alltså lika jobbigt som influensa för kroppen. Det är därför kroppen inte orkar med att ta hand om alla förkylningsvirus som finns i luften och som kommer i kroppen eftersom den håller på att bekämpa lagad mat.

Vad ska jag äta då?

Ja, börja morgonen med att äta omega 3 rik mat.Se till att du får i dig ordentligt med fett från oliver, linfrön, sesamfrön, mandel, raps och ev. nötter. Se till att du äter ordentligt med frukt och bär och tomat, gurka och sallad för aminosyrorna.

Köp säsongs- och lokalodlat. De är de bästa för hälsan eftersom de är anpassade för de som bor i det klimatet. Välj frukter som luktar gott. Ju godare de luktar, desto mer näringsrikt är det.

Lycka till!

Ps. Mer tips på bra mat kan du få av RawfoodKristina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar