tisdag 21 oktober 2014

110/70 i blodtryck - är det bra?Blodtrycket ska vara 120/80. Har man lägre eller högre så är det en indikation på att ens hälsa inte riktigt är i topp och man riskerar mycket. Så tro inte att 110/70 är bra när ni går till läkaren utan detta är första steget innan man får för högt blodtryck.

110/70 indikerar att binjurarna kämpat länge men inte riktigt orkar längre. Efter ett tag (år) får man så småningom istället för högt blodtryck. Ofta är det "plack" som ställer till det. Förhöjda kortisolnivåer skickas ut för att reparera skador i våra artärer. 

Vi ska inte se kortisol som något dåligt - utan är kroppens reparatörer. Tyvärr fortsätter vi att inta sådant som repar våra artärer och då hinner inte kortisolet med. Binjurarna är kortisolproducenterna. 

När vi sänker kortisol med olika mediciner gör vi oss en björntjänst eftersom vi faktiskt nu tillåter det "onda" att härja fritt utan att någon bekämpar det. Salt är en sådan vara - det finns havssalt och berssalt. Salt är viktigt - om det är rätt salt, dvs bergssalt. 

Havssalt däremot repar sönder oss inifrån och skapar sår i artärerna.