torsdag 17 april 2014

Det tar 28 dagar för huden att förnya sig - 7 bästa anti-aging foods under 28 dagar

Det tar 28 dagar för huden att förnya sig. Om man vill "fasta" en hel månad, vad är bäst för huden och för att motverka åldrande?

1. Basfödan är vindruvor. Resveratrol, som kommer från vindruvornas skinn, motverkar inflammation. Man kan variera med jordnötter och kakaopulver om man vill det då och då.

2. Apelsiner är nästa stapelvara. Dessa är laddade med vatten, så de återfuktar huden och cellerna. En enda stor saftig och söt apelsin är en utmärkt källa till flavonoider och Vitamin C som hjälper till att skapa kollagen, vilket håller din hud mjuk. Prova även med grapefrukt, tomater och persilja som variation.

3. Avokado är tredje stapelvaran. Dessa innehåller enkelomättat fett, som håller huden fuktig. Hälsosamt fett kan också absorbera vitaminer och näringsämnen som huden behöver. Variera med oliver, valnötter, och macadamianötter.

4. Brysselkål eller broccoli. Dessa är goda källor för Vitamin A och C samt b-vitamin 9, s.k. Folsyra. Vitamin C skapar kollagen och Vitamin skyddar mot solskador. Variera med gröna bladgrönsaker eller blomkål.

5. Femte stapelvaran är någon form av komplexa kolhydrater, speciellt om man känner sig hungrig eller är gravid. Havre är den bästa, eller brunt ris. Variera även med korn och vetegroddar. Dessa ger inte acne eller rynkor som bröd, vitt ris och pasta kan göra.

6. Om man fortfarande känner sig hungrig kan man lägga till lax. Denna fisk innehåller omega-3 som håller cancerceller i schakt och minskar på tillväxten och spridandet. Ät inte varje dag, utan kanske var tredje dag. Byt ut och variera ett par gånger med ägg, valnötter, makrill, sardiner, mjölk och chiafrön.

7. Lamm är sista stapelvaran. Det ska du äta ett par gånger varje år, inte mer. Annars äter du ägg, kyckling, bönor och fisk var 28:e dag.

Beskriv gärna hur det gick när du fastade med dessa råvaror och ta före- och efterkort på hur din hud ser ut och beskriv hur den känns.

Lycka till!