måndag 10 februari 2014

Syraöverskottet bränner sönder dig inifrån och ger dig ärr - vilket gör ont!

När det gäller syraöverskottet från mat som kött, mjölk och andra livsmedel är det logiskt att kroppen blir sjuk när det måste ta hand om det hela tiden. Man blir påverkad av syran. 

När det gäller cancer gäller det att få perspektiv på det med. Redan 1989 gjordes en utredning kring ph-värdet i tumörer och man kom fram till att de hade ett lågt (surt) ph-värde. Läs gärna hela rapporten här.

Syra sänker ph-värdet och om man sänker ph-värdet i kroppen blir man sjuk. Så enkelt är det. Vi har ett optimalt ph-värde i kroppen på 7,4 (inte överallt dock) och när den sänks blir man sjuk, får inflammation, förkylningar, reumatism, alzeimers och så vidare. När man äter frukt och bär (80%) gör man kroppen alkaline igen, det vill säga kroppen kommer tillbaka till ett ph på 7,4. Men det kan ta tid. Flera år, beroende på hur sjuk man är och hur mycket/lite frukt man äter varje dag och om man tar bort mjölk, kött, gluten och grönsaker eller inte.