tisdag 25 februari 2014

Raw food och frukt gör barn lugna - till skillnad mot barn som äter "vanlig husmanskost"

Har ditt barn problem med koncentrationen och hänger inte med i konversationer. Kanske han eller hon inte förstår vad du säger och följer inte instruktioner? Kanske blir du ofta arg för att du måste upprepa tusentals gånger innan han eller hon lyssnar?

Så var det för mig.

Mitt barn hade problem med allt detta. Men det syntes redan från födseln att någonting var fel. Han spydde hela tiden när han ammades. Han tålde inte när jag åt räkor, jordgubbar eller någonting. Han var tjock och "hälsosam" så ingen misstänkte näringsbrist.

Men jag tror att det var en kombination av näringsbrist på grund av att tarmarna inte tålde maten som gavs den genom amningen och sedan som "flytande föda" eller gröt. Han föredrog potatis och äpplejuice.

När han blev större ville inte ha annat än gluten- och mjölkprodukter och ingenting annat dög utom sockerrika köpejuicer och godis. Han gick mer och mer upp i vikt. Försökte man ge honom någonting annat än gluten- och mjölkprodukter spydde han upp det. Det gick inte att smyga in någonting. Det är ett under att han överlevt. Fast på vilka villkor.

Hans vikt ökade och idag är han tio år och överviktig. Men nu har han insett att han inte sa äta varken mjöl- eller mjölkprodukter. När han började att "detoxa", dvs utesluta dessa produkter och sedan introducerade dem, spydde han och blev riktigt sjuk, vilket visade att han inte tålde dessa produkter. Han kämpar fortfarande för att byta ut dessa mot t ex apelsinjuicer, bananer och grönsaker, men eftersom hans hälsa är så vacklig dvs han är verkligen "acidic" så klarar han knappt att äta detta heller, men han tvingar sig varje dag.

Han tålde inte pollen, nötter eller någonting på grund av matsmältningsproblemen. Nu tål han nötter, frukt och grönt mer och mer. Pollensäsongen kommer snart och då får vi se hur han reagerar på det. Tidigare har det varit mediciner på mediciner, som sällan hjälpte. Detsamma gällde mig själv. Nu tar jag inga antihistaminer.

Min sons uppmärksamhet är bättre, hans mage är lugnare och han har sällan förstoppning. Hans humör är bättre och han har inte längre "självmordstankar" och tycker att livet åtminstone ibland är ganska bra. Han visar sin kärlek till familjen mycket mer och är hjälpsam och välvillig. Det är stora, dramatiska förändringar.

Jämför nästa gång du ser två barn hur "lugna" och "fina" de är, om de är aktiva, hyperaktiva, sinnesaktiva eller kanske tillbakadragna, pga för mycket stimuli. Fråga dig sedan, vad äter dessa barn?